Zasady ochrony prywatności na 4home.pl

4home.pl dostosowujemy do Ciebie. Na podstawie Twojego zachowania na stronie używamy plików cookies w celu personalizacji jej zawartości oraz wyświetlania odpowiednich ofert i produktów. Klikając przycisk „Rozumiem”, wyrażasz zgodę na używanie plików cookies do wyświetlania ukierunkowanych reklam w sieciach reklamowych na innych stronach internetowych. Możesz dostosować personalizację i reklamy ukierunkowane w dowolnym momencie w Ustawieniach prywatności

Kontakt 0 Ulubione Zaloguj Koszyk

Podgląd koszyka

W celu wysyłki GRATIS, dokonaj jeszcze zakupów za 499,00 zł
Twój koszyk jest pusty…
Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni
 Uniwersalny japoński nóż szefa kuchni typu Gyuto to jeden z podstawowych elementów wyposażenia japońskich kucharzy. Jest wszechstronny, mocny i ostry, dzięki czemu idealnie nadaje się do krojenia mięsa, ryb i warzyw. Długość ostrza 203 / długość całkowita 338 mm. Dziś stal damasceńska dzieli się na "odlewaną" i "spawaną". Odlewany damaszek był wytwarzany poprzez topienie stali w małych glinianych tyglach, a następnie dodawanie różnych domieszek zgodnie z recepturą kowala. W przeciwieństwie do tego, spawany damaszek jest warstwowy, składający się z co najmniej dwóch rodzajów stali lub stali i innego metalu. Łagodna, elastyczna stal jest używana w połączeniu z twardą, wysokowęglową stalą w dziesiątkach do setek warstw. Pomysłowa i niezrównana technologia słynnych japońskich kowali była w stanie połączyć elastyczną i twardą stal, aby połączyć ich unikalne właściwości w wyjątkowe dzieło samurajskiego miecza. Noże z serii DMS powstają dzięki technologii spawania w 67 warstwach, łączącej miękką stal VG2 i twardą stal VG10. Daje im to świetne właściwości - ekstremalną twardość, elastyczność i trwałość. Dostawcą materiałów do produkcji noży jest japońska firma TAKEFU. Rękojeści noży wykonane są z drewna klonowego i poddane obróbce metodą KEBONY. Technologia ta, opracowana w Norwegii, jest opatentowanym procesem, który, wolny od szkodliwych substancji i toksyn, wzmacnia strukturę komórkową użytego klonu i podkreśla nie tylko doskonałe właściwości twardego drewna, ale także bogaty brązowy kolor.
0,0 0
690

Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni

Darmowa wysyłka
Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni

Catler DMS 203 japoński nóż szefa kuchni

689,99 zł
W magazynie
Doręczymy wtorek 03. 12. 2024
Ten produkt zostanie doręczony za darmo
Uzyskasz 208 Przyjemniaczków

Opis



Uniwersalny japoński nóż szefa kuchni typu Gyuto to jeden z podstawowych elementów wyposażenia japońskich kucharzy. Jest wszechstronny, mocny i ostry, dzięki czemu idealnie nadaje się do krojenia mięsa, ryb i warzyw. Długość ostrza 203 / długość całkowita 338 mm.

Dziś stal damasceńska dzieli się na "odlewaną" i "spawaną".

Odlewany damaszek był wytwarzany poprzez topienie stali w małych glinianych tyglach, a następnie dodawanie różnych domieszek zgodnie z recepturą kowala. W przeciwieństwie do tego, spawany damaszek jest warstwowy, składający się z co najmniej dwóch rodzajów stali lub stali i innego metalu.

Łagodna, elastyczna stal jest używana w połączeniu z twardą, wysokowęglową stalą w dziesiątkach do setek warstw.

Pomysłowa i niezrównana technologia słynnych japońskich kowali była w stanie połączyć elastyczną i twardą stal, aby połączyć ich unikalne właściwości w wyjątkowe dzieło samurajskiego miecza. Noże z serii

DMS powstają dzięki technologii spawania w 67 warstwach, łączącej miękką stal VG2 i twardą stal VG10. Daje im to świetne właściwości - ekstremalną twardość, elastyczność i trwałość. Dostawcą materiałów do produkcji noży jest japońska firma TAKEFU.

Rękojeści noży wykonane są z drewna klonowego i poddane obróbce metodą KEBONY. Technologia ta, opracowana w Norwegii, jest opatentowanym procesem, który, wolny od szkodliwych substancji i toksyn, wzmacnia strukturę komórkową użytego klonu i podkreśla nie tylko doskonałe właściwości twardego drewna, ale także bogaty brązowy kolor.

Specyfikacje

Długość: 33,8 cm
Długość ostrza: 20,3 cm
Materiał: stal
Zmywarka: nie

Numer katalogowy:

 807143
Udostępnij
catler

Ocena

Ten produkt nie ma żadnej oceny

Pytania

Ten produkt nie ma żadnych pytań

Chcę się zapytać

Ocena użytkowników

Wysyłając, wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów handlowych i marketingowych spółki 4Home a.s.

action banner
feedback
NEWSLETTER
WASZA OPINIA

Nie przegap naszych nowości i specjalnych ofert.

Zarejestruj się na na otrzymywanie naszego newslettera a o wszystkim dowiesz się pierwszy.

Wyraź swoją opinię!

Zamknąć