Garnek wielofunkcyjny Concept CK 5000 łączy dwa główne trendy w gotowaniu: nowoczesny i tradycyjny. Garnek zastąpi kilka urządzeń w jednym: pełni funkcję frytkownicy, garnka parowego, garnka do gotowania ryżu, grilla i patelni.
W zestawie znajduje się specjalna forma, w której upieczesz chleb, przygotujesz deser albo pasztet, a nawet kratka do gotowania na parze. Do przygotowania potraw metodą Sous Vide polecamy zgrzewarkę próżniową Concept.
Spróbuj nowych metod gotowania z nowym garnkiem wielofunkcyjnym CK 5000 i urozmaić swoje posiłki.
Parametry techniczne:
• w pełni rozbieralny - zbiornik można myć w zmywarce
• szklana pokrywa
• wyjmowany zbiornik z nieprzywierającą powierzchnią teflonową
• uchwyty do łatwego przenoszenia
• wyświetlacz LCD podświetlany na niebiesko
• 11 automatycznych programów
• nóżki antypoślizgowe
• akcesoria: stojak do przygotowania fondue, kratka do gotowania na parze, kosz do smażenia frytek, forma do pieczenia
Co można przygotować w garnku wielofunkcyjnym CK 5000 z pomocą 11 automatycznych programów:
1. SAUTE:
Przy pomocy tego programu ustawisz temperaturę w zakresie 190°C - 220°C, a czas od 5 do 120 min. Przygotuj pyszny gulasz w sosie własnym. Kurczak, cielęcina, wieprzowina, warzywa, grzyby ..., a wszystko, co musisz ugotować to makaron lub ryż jako dodatek.
2. STEAM
Gotowanie na parze: Przy pomocy tego programu ustawisz czas w zakresie od 20 do 90 min. Warzywa pełne witamin na przystawkę albo danie główne zachwycą miłośników zdrowego odżywia.
3. STEW
Duszenie: Przy pomocy tego programu możesz gotować i dusić potrawy w czasie od 2 do 4 godz. Klasyczny gulasz, pieczeń z grzybami. Twoja wyobraźnia nie zna granic.
4. SLOW COOK HI/LOW
Powolne gotowanie: W zależności od przygotowywanych potraw wybierz jedną z dwóch temperatur HI (Wysoka) lub LOW (Niska) i nastaw czas w zakresie od 4 do 12 godz.
5. FRY
Frytowanie: Ustaw temperaturę pomiędzy 150°C a 190°C i czas od 1 do 30 min. Czeska klasyka: smażony ser, frytki, a może krokiety, pieczarki i filety...
6. BAKE
Pieczenie: Wybierz program BAKE i ustaw temperaturę w zakresie 150°C i 190°C, a czas w programie pieczenia od 30 min do 4 godz. Upiecz na deser pyszne ciasto do kawy i herbaty albo własny chleb na śniadanie. W formie możesz przygotować domowy pasztet - z mięsa mielonego, bez konserwantów i stabilizatorów..., zobaczysz, że to będzie smakować inaczej!
7. ROAST
Smażenie: Wybierz program ROAST i ustaw temperaturę między 150°C a 180°, a czas smażenia od 30 min do 3 godz. Chrupiący smażony schabowy - co dodać?
8. RICE
Gotowanie ryżu: W pełni automatyczny program. Funkcja gotowania ryżu nie wymaga nastawienia temperatury ani czasu gotowania.
9. SOUS VIDE
Zastosowanie tego programu wymaga nastawienia temperatury w zakresie 45°C do 95°C oraz czasu od 30 min do 72 godz. Niewiarygodnie miękkie i delikatne mięso pełne soku całkowicie rekompensuje nieco czasochłonne przygotowanie. Pokrój plastry mięsa, które zapakuj następnie próżniowo, używając np. zgrzewarki Concept VA 0010. Tak przygotowane woreczki umieść (w zależności od receptury) w kąpieli wodnej. Po upływie nastawionego czasu smaż mięso krótko na patelni. Poczuj ten niesamowity smak!
10. KEEP WARM
Utrzymanie temperatury. Utrzymanie ciepła w garnku można ustawić w czasie od 1 do 4 godz. Już nie ma potrzeby ponownego stania w kuchni, gdy ktoś z członków rodziny spóźni się na obiad.